კვების პროდუქტების კომპანია Nestle-მ 2030 წლისთვის ყავის ინდუსტრიის მდგრადი განვითარებისთვის $1 მილიარდის გამოყოფა დააანონსა. Nestle-ს ნაბიჯი ძირითადი სამომხმარებლო საქონლის ბიზნესებში ცვლილების ერთ-ერთი მაგალითია, რომელიც კლიმატურ კრიზისთან ადაპტირების პროცესთანაა დაკავშირებული.
კვლევების თანახმად, 2050 წლისთვის მიწის დაახლოებით ნახევარი, რომელიც ამჟამად ყავის მოსაყვანად გამოიყენება, შეიძლება არაპროდუქტიული გახდეს. მიზეზი ტემპერატურის ზრდა, გვალვების მატება და დაავადებებია. ამავდროულად, კომპანიები მომხმარებლებისა და მთავრობების მხრიდან ზეწოლას აწყდებიან, რაც მათი მხრიდან გლობალური მიწოდების ჯაჭვების ემისიებისგან გათავისუფლების მოწოდებაში გამოიხატება.
ცნობისთვის, Nestle-მ 2025 წლისთვის მისი ყავის სრული რესურსის მდგრადობის პირობა დადო. გარდა ამისა, კომპანია ამავე თარიღისთვის „რეგენერაციული“ სასოფლო-სამეურნეო პრაქტიკის გამოყენებით ყავის წარმოების 20%-ით ზრდას პროგნოზირებს. კომპანია ნიადაგის დაცვის მიზნით სპეციალური საფარი კულტურების დარგვას გეგმავს, ასევე ორგანული სასუქების გამოყენებას ნაყოფიერების გასაუმჯობესებლად და ბიომრავალფეროვნების შესანარჩუნებლად ურთიერთგადამუშავებას. ამ გეგმით, 2030 წლისთვის სათბური აირების ემისიები უნდა განახევრდეს.
კომპანიის მიზანი მხარდაჭერა და შემოსავლის ზრდაა ფერმერებისთვის, რომლებსაც რეგენერაციულ სოფლის მეურნეობაზე გადასასვლელად გაზრდილ რისკებსა და ხარჯებთან გამკლავება უწევთ. არაკომერციული ორგანიზაციების Fairtrade-ისა და Technoserve-ის მონაცემებით, გლობალურად დაახლოებით 125 მილიონი ადამიანის საარსებო წყაროს ყავის მოყვანა წარმოადგენს, ხოლო ყავის ფერმერთა ოჯახების დაახლოებით 80% სიღარიბის ზღვარზე ან მის ქვემოთ ცხოვრობს.